Overnachten in Amsterdam Zuid is luxeus vertoeven!

Amsterdam Zuid en goedkope hotelkamers lijken op het eerste gezicht een tegenstrijdigheid. Goedkope hotelkamers worden vaak geassocieerd met shabby locaties in verdachte buurten. Amsterdam-Zuid staat bekend om zijn parkachtige woongebied met mooie en grote lanen en vrijstaande huizen. Er zijn 175 accommodaties die variƫren in beoordeling van een * ster tot vijf ***** sterren op HotelAmsterdamZuid.nl

Echt goedkoop is geen enkel hotel. De laagste prijs ligt rond deHotelAmsterdamZuid 100 euro voor een tweepersoonskamer, de hoogste prijs ligt ruim boven de 600 Euro. Amsterdam zuid biedt zoveel mogelijkheden dat de prijs het probleem niet hoeft te zijn. De RAI, het Rijksmuseum en het Concertgebouw liggen vaak op loopafstand,minder 2,5 km, van de hotels. Amsterdam zuid kent twee wijken Oud-Zuid en het Museumkwartier. In de 1 t/m 3 sterren accommodaties zijn rond de 40 hotels te vinden. Niet iedere hotelier biedt echter dezelfde faciliteiten.

Hotelfaciliteiten
De hotelfaciliteiten omvatten WiFi, parkeermogelijkheid,fitnessruimte, binnenzwembad, wellnessruimte, rookvrije kamers, familiekamers, gehandicaptenvoorzieningen en een restaurant. Op verschillende websites is duidelijk aangegeven hoe de faciliteiten door de verschillende hotels worden ingevuld. Niet alleen kunt u hotelinformatie vinden maar ook het type accommodatie.

Verdeeld over hostels, appartementen, pensions en botels. De kamervoorzieningen als bad, flatscreen-tv, keuken of kitchenette, patio, terras, uitzicht of wasmachine zijn daar terug te vinden.

Ik heb een hotelkamer gevonden en nu?
Een hotelkamer in Amsterdamzuid geeft u de rust van een dorp in de periferie van de grootste stad en een van de meest bruisende steden van Nederland. De toegang tot invals- en uitvalswegen is goed en de aansluiting via het openbaar vervoer van en naar de bezienswaardigheden is stipt.

Musea
Voor veel bezoekers is een bezoek aan een van de musea de belangrijkste reden voor hun aanwezigheid in Amsterdam. De lijst van musea is schier eindeloos. Beginnend bij het Rijksmuseum en eindigend bij het kleinste museum van Amsterdam: Greenbox museum aan de Korte Leidsedwarsstraat.
Het museum is ‘s middags open op woensdag, donderdag en vrijdag van een tot vijf uur. Komt u alleen is de toegangsprijs 5 euro. Voor een groep van 8 tot 15 mensen betaalt u 40 euro. U moet wel even contact opnemen.

Geschiedenis
De geschiedenis van Amsterdam als centrum van Holland in de 17de eeuw is vooral terug te vinden aan de grachten en het centrum van Amsterdam. De Gouden eeuw komt uitgebreid aan bod in het Rijksmuseum. De Joodse geschiedenis van Amsterdam wordt gerekend vanaf 1492 als veel Spaanse en Portugese joden naar Amsterdam vluchten en Amsterdam een centrum van Joods leven wordt. De naam Mokum is het Jiddische koosnaampje voor Amsterdam en veel Jiddische woorden zijn nog in het Amsterdams taalgebruik terug te vonden. Onlosmakelijk verbonden met Amsterdam is Ajax de beste voetbalclub van Nederland ooit, waarvan het stadion, de Amsterdam Arena en het Ajaxmuseum een bezoek zeker waard zijn.

Conclusie
Echt goedkope hotelkamers zijn er niet in Amsterdamzuid. Het aanbod van goede hotels is groot en bieden een prima uitvalsbasis voor een gevarieerd en boeiend bezoek aan de hoofdstad.