De dag begint pas echt goed met een fijne douche

 

In veel badkamers wordt de douche eenvoudig samengesteld uit een aflopende vloer met afvoer in het midden. Aan de wand wordt een draagstang bevestigd waar vervolgens een douchegordijn aan wordt gehangen. Deze methode lijkt effectief, maar heeft vaak geen uitstraling en is daarbij ook nog eens moeilijk schoon te houden. Het gebruik van een douchegordijn gaat al snel
schimmelen en is een smet op ieder badkamerontwerp. Daarbij wordt niet al het water effectief tegen gehouden door het douchegordijn waardoor de badkamervloer vaak toch natter wordt dan men zou willen. Het kan echter een stuk mooier en gebruiksvriendelijker.

Een betere oplossingBadkamerrenovraties voor het maken van een douche mogelijkheid in de badkamer is het plaatsen van douchecabines. Een douchecabine is een complete oplossing die wordt gecreëerd door het combineren van een douchebak, zijwanden en een (glazen) deur. De afwatering, kraan en douchekop zijn onderdeel van het geheel, waardoor plaatsing dan ook zeer eenvoudig en niets meer is dan het bevestigen van de aan en afvoer van water.

De mogelijkheden binnen deze doucheoplossing zijn behoorlijk. Zo kan de douche ook worden voorzien van extra massagestralen die volledig rond het lichaam hun werk kunnen doen.
Ook kunnen er voorzieningen worden getroffen voor bijvoorbeeld gebruik door minder valide gebruikers. Denk daarbij aan bijvoorbeeld extra beugels, of een klapzitje. Er kan dus worden gekozen voor een eenvoudige douche mogelijkheid, of juist voor extra luxe en comfort, of voor een betere functionaliteit.

 

Door het gebruik van een douchecabine, kan men een aantal voordelen behalen te opzichte van een traditionele douche indeling. Zo is al vermeld dat de installatie simpel en snel uit te voeren is. Het aansluiten van de toevoer en afvoer van water, het verankeren aan de muur en het kitten van de naden met de wand, volstaan om dit product te kunnen gebruiken. Ook het onderhoud is gering doordat alle onderdelen al in de fabriek zijn gemonteerd en het hier dus om een totaalproduct gaat. Een ander voordeel hiervan is dat het onderhoud, als in schoonhouden, van deze producten makkelijk is en weinig tijd in beslag neemt.

 

Het gebruik van een douchecabine geeft de badkamer dus vaak een betere uitstraling. Het kan ook voor meer comfort, of functionaliteit zorgen. En een dergelijk product is voor iedereen toegankelijk en hoeft niet heel veel geld te kosten. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van welke functionaliteit het product moet hebben, maar er is voor iedere badkamer een mogelijke oplossing.